Meillä hoitaa vanha sauna vaatehuoneen virkaa siitä syystä, että meilllä ei tykätä sähkösaunalla saunomiseta. Ainakaan aikuiset, ja jälkikasvu pääsee tarpeen tullen saunomaan muualla. Eri asia olisi, mikäli joskus vielä saisi tuohon pihapiiriin vaikka puilla lämpiävän saunan. Sen lämmössä tulisi varmasti useamminkin nautiskeltua. Ainakin kylminä pakaspäivinä, mikäli niitä nyt nykytalvina enää tulee. Sähkösaunan kuivuudessa tulee vain huono olo, ja pääkipu, joten katsoimme järkevämmäksi valjastaa saunan muuhun käyttöön. Koska muuten sinne tuntui kertyvän vain kaikenmoista roinaa.

Meillä, kuten varmaan monella muullakin, vaatehuone imee sisuksiinsa vaatteiden ja liinavaatteiden lisäksi vaikka mitä! Kenkiä, kausiharrastevälineitä, kausikoristeita, pelejä, kirjoja, käsityötarvikkeita, kankaita, makuupusseja, varapeittoja tyynyineen, jumppatavaroita, muistolaatikoita, ja ja ja. Luettelo taitaa olla loputon!

Jäkikasvun ollessa reissussa muualla, ja oman kunnon heikettyä flunssan takia, päätin alkaa kevyeen sisätyöhön, ja hilpaisin vaatehuoneen kimppuun. Nimittäin loppuvuodesta sinne kertynyt kaaos oli kyllä melkoisen järkyttävä ja mieltä ahistava, kun sekaan ei sopinut. Kaikki hukassa ja tavaraa miltei ovelle asti pullollaan. Eihän urakkaan lopulta suttaantunut kuin päivä, kun vauhtin pääsi. Ja jos ei sitä olisi ollut flunssan heikentämä, niin hätäisenä tyyppinä olisi mennyt varmasti puolet vähemmänkin. Mutta hyvä tuli näinkin, ja nyt mieli lepää. Tietää mitä missäkin on, kaikki turha laatikkomeri on jo pois polteltu, sekä pienet vaatteet kuskattu kirpparille. 

Ei se tarvinnut kuin yhden uuden hyllyn katon rajaa, ja alkoi suma purkaantua. Löytyi kaikelle oma paikkansa ja on tämänkin eukon helpompi olla. Nimittäin luulen, että mikäli meinaan tavaraa nurkissä säilyttää, niin hallinnassa on niidenkin oltava. Kaaos on kamalaa!

IMG_5346.jpg

Sieltä se järjestys kurkkaa. Mahtui mattokin vihdoin lattialle.

IMG_5348.jpg

Siihen mahtuu paitaa, housua, sukkaa, pyyhettä, peliä ja vehjettä.

IMG_5351.jpg

Ja ei tarvinnut, kuin yhden vaivaisen hyllyn lisää, että sai makuupussit ym. pois jaloista pyörimästä.

That's it! Ja eikun seuraavan pikku kotiprojektin kimppuun...