Niitä meillä on jo jokunen, ja lisää tulee, mikäli eläinmäärä samana pysyy.
Olemme nimittäin aloittaneet keräämisen niin, että päätimme kerätä hiljalleen kaikkia eläimiä mitä meillä on.
Itselläni oli nuorempana opetustauluista poro ja vuohi, ja sen jälkeen niitä on yhdessä tiirailtu ja ostopäätöksiä tehty sitä mukaa, kun mieleisiä on kohdalle osunut. Nuo kaksi ensimmäistä muistuttavat itseäni kahdesta rakkaasta eläinihmistuttavastani, heiltä ne olen nimittäin saanut. Muita seinällemme löytyneitä koulutauluja yhdistää erilaiset tarinat. Niitä on ollut hauska bongailla, ja bongaillaan edelleenkin. Vielä puuttuu mm. koirat, kissat, kyyhkyt, possut, hevoset, jne.

Nykyisen kotimme, Pankkilan avarat seinät houkuttavat keräämään tauluja mukavalla tahdilla lisää.
Ne ovat oiva tunnelman vanhentaja valkoisten seinien verhoksi. Ja miksi ei sitten aikanaan hirsiseinänkin koristeena.
Tällä haavaa olemme saalistaneet ihan mukavan kokoelman eri eläimistä, joita meiltä löytyy, tai on löytynyt. Joukossa on poikkeuksena myöskin yksi vasta suunnitelmissa oleva eläinlaji.
Nämä wanhat koulutaulut ovat aivan ihania, ja osaan niistä olemme lisänneet mausteeksi jonkin eläinlajiin kuuluvan esineenkin. Haaveissa olisi näiden rinnalle löytää myös vanha puinen karttateline ikivanhoine Suomen karttoineen. Ei sillä, että koulusta erityisemmin olisi ihania muistoja meille aikuisille jäänyt, mutta nämä jo historiaan kuuluvat opetusvälineet ovat kiehtovia ja kauniita.
Haaveissa on myös muutama Ebba Masalinin mustapohjainen kasvitaulu tietokonepöydän ylle. Ehkäpä niistäkin ne muutamat suosikkimme meille vielä tiensä löytää...

005-normal.jpg

008-normal.jpg

007-normal.jpg

015-normal.jpg

021-normal.jpg