Meidän lapsemme majoittavat pikkumökkimme parvitilaa.
Molemmilla on siellä oma suloinen soppensa, jonne on saanut järjestellä mieleisekseen katsomalla tavalla sekä tavarat, että kalusteet. Omat tilat pysyvät suhteellisen hyvin järjestyksessä, viikottaisen itsenäisen siivouspäivän vuoksi, mutta sen lisäksi olen havainnut koululaisella uudenlaista järjestelyintoa! Hän tykkää sommitella tavaroita järjestykseen, sekä pitää lattiapintaa puhtaana. Vaan kun ei sitä tilaakaan mitään hervotonta määrää ole, niin varmasti lapsi itsekin huomaa, että jonkinlainen perusjärjestys tuo viihtyvyyttä ja löytyy tavaratkin helpommin.

Tällaisina lomakausina, kun muksut ovat sukuloimassa hiukan pidemmänkin aikaa, niin olen ottanut tavaksi siivota parvihuoneet aina perusteellisesti. Vähän niin kuin yllätykseksi. Siistin pesään on kivempi palata. Ja vielä, kun koululainen ei ole teini-iässä, niin ilkeää mennäkin järjestelyavuksi. Ettei vain tunnu tunkeilevalta.
Eiköhän sekin aika ole pian edessä. Sitten voikin hetkeksi ehkä hyvästellä jäsjestelyinnon ja antaa epämääräisen kaaoksen vallata alaa. Ihan suosiolla meinaan ymmärtää. 

IMG_5315.jpg
Värikästä ja iloista!

IMG_5322.jpg
Tämä poika tykkää pehmoista ja tyynyistä yli kaiken.

IMG_5323.jpg
Kivalla rappuhyllyllä säilyy tärkeät jutut käden ulottuvilla.

IMG_5327.jpg
Akkarit, kaikenlaisessa muodossa ovat ihan parasta.

IMG_5332.jpg
Kätevä askartelija teki itselleen laatikosta "3-D"-hyllyn, yllättäin Aku Ankan taskarin sivuja tapettina käyttäen.

IMG_5339.jpg
Vinokaton alle mahtuu kaikki tarvittava.

IMG_5334.jpg
 

IMG_5318.jpg
Ja toisen vinokaton alla on turvallinen, muheva pesä makoilla.

Parvihuoneissa vallitsee vaneriseinien, puulattian ja kattopaneleiden ansiosta hyvinkin kotoisa tunnelma. On turvallinen vetäytyä iltaisin haaveilemaan ja nukahtamaan.

Hyvää yötä. :)