Tänään olivat lapset kaikki niin hilpeällä tuulella, että päätin ehdottaa yks kaks Joulukorttikuvan  kuvaamista. Ja yllättäin kaikki suostuivat ajatukseen, joten aloitettiin etsimällä lempiväriset paidat ja tonttulakit. Sekä virittelemällä kynttilälyhty valmiiksi.

Aina herkuttelen mielikuvalla heinäladossa peuhaavilla tontuilla, mutta päädymme joka kerta astetta helpompaan ratkaisuun, ja kuvailemme ihan kotioloissa sisällä vaan. Tällä kertaa kuvista tulikin hilpeitä, sillä porukka oli naurutuulella, ja äidin pieruvitsit toivat roimasti lisää pilkettä hommaan. Jopa lapsista vanhin suostui riemulla hommaan mukaan, ja kuvassa virnistelee aidosti iloinen kolmikko! Kuvaa en tähän liitä, että jää yllätykseksi saajilleen, mutta tonttuina on limenvihreä, turkoosi, sekä pinkkipunainen poppoo. Valaistuksesta vastasi lisävalona toiminut perheen pää.
Tonttuporukalla kun on muuten jälleen kerran pelikielto päällä (erimielisyyksien takia), niin keksivät sitten suursiivouksen jälkeen rakentaa perinteisen majan sisätilohin, joten tällä hetkellä majassa unta yrittää kolmen suora makuupusseissaan. Sitä ennen majaa viriteltiin erityisen hienoksi, ja ehdittiin siellä lettukestitikin viettämään. Keittiön pöydän alla, josta lähtee ihan mukavan kokoinen lisäsiipi kohti sohvan selkämystä. Ennen urakkaa oli HETKEN siistiä, mutta nyt on koko komeus taas kuin pommin jäljiltä! Vaan eipä hätää, aikuisten kammari on viileä ja siisti. Lapset nauttikoot omassa suloisessa kaaoksessaan.
Syömäänkin mahduttiin kuka missäkin. Äiti aterioi sängyllään.

* * * hyvää yötä * * *