Kirpeä pakkassää pakotti miettimään juuri muutetun lastenhuoneen juttuja. Koulupoika nimittäin makoili yönsä parvisängyssä lähellä katonrajaa, ja pikkuneiti lattiatasossa. Ongelmaksi tästä koitui se, että koska kodissamme on lämmitys kattovastuksilla, niin parvella nukkuja hikoili, jos lattiatasossa halusi tarjeta. Eli, parvisänky oli purettava osiksi ja kaivettava jemmasta kerrossänky, jonka yläpeti on kuitenkin paljon alempana, kuin suuren parvisängyn.
Paloautosänky oli aikoinaan koulupoikien yhteishuoneessa, mutta suurempi on kasvanut siitä jo ylitse. Pienempi koulupoika oli aivan innoissaan, kun tuttu paloauto kaivettiin esiin! Sinne oli taas mukava kivetä yläpetiin pitkästä aikaa, sillä pikkusisko joutuu nukkumaan alapedissä ihan jo turvallisuussyiden takia. Tällä kertaa ei siis tarvinnut kinastella, että kumpi saa nukkua ylhäällä.

Parven myötä poistui myös sen alla ollut kätevä työpöytä, joten kiikutimme mummolan vanhan työpöydän huoneeseen, ja päälleen asennettin hyllykkö pikkutarvikkeille. Voilá, koulupojan unelmanurkkaus oli valmis! Pikkusälää ja aarteita löytyy vaikka millä mitalla, mutta ne ovat ihan mukavasti hallinnassa. Postimme huoneesta myös pari kassillista jo aikansa eläneitä leluja, kierrätykseen lähtemään.
Pikkuneidin nurkkaus on vielä muutamaa maalausta vaille valmis, joten siitä ehkä jo huomenna lisää. Samalla vaihdoin myös raskaat ja vanhanaikaiset sivuverhot uuteen ja raikkaaseen, ompelijaystäväni valmistamaan laskosverhoon. Se lienee kätevä, ja hyvin valoa antava ratkaisu varjon puolella sijaitsevaan huoneeseen.

Kuvia huoneesta:

055-normal.jpg
Paloautosänky löytyi aikoinaan Anttilasta. Se on mieleinen edelleen! Lattiat on vuorattu pyöreillä matoilla, jotka pysyvät tukevasti paikoillaan toimiessaan "pomppusaarina". 

048-normal.jpg
Paloauton kaverina on bensatankkikaappi, tietenkin.

002-normal.jpg
Koulupöydän hyllykköön laitoin piristykseksi erilaiset taustakankaat, sillä lokerikossa ei ole takalevyä.

test-normal.jpg
Lopulta lokerikko täyttyi ääriään myöten!

016-normal.jpg
Koulupojan työpiste.

032-normal.jpg
TrashPack:it muuttivat Lego-joulukalenterin lokerikosta tehtyyn hyllyyn.

045-normal.jpg
Isoveikan sänky on kiinnostava.

057-normal.jpg
Yläsängyn väkeä.

027-normal.jpg
Tarvikesäilytykseen käyvät mainiosti myös pikku matkalaukut.

044-normal.jpg
Iso ikkuna tuo valoa nyt ihan eri lailla, kun verho on ilmavasti ylhäällä.

009-normal.jpg
Kaunis ja raikas laskosverho, seuranaan äidin ompelema viirinauha.

005-normal.jpg
Laskokset asettuvat hiljalleen uomiinsa.

Sitten vain lopun huoneen kimppuun! Saakin leikkiä tyttötavaroilla järjestellessä.