Meillä asutaan kompaktisti tehoneliöissä nykyään, joten jokainen tilaa säästävä ratkaisu on aina tervetullut älynväläys. Viimeiseksi älysimme (mieheni vinkistä!) siirtää tupakeittiöön hommatun Ikean tukevan Fyresdal-vuodesohvan aivan tuvan nurkkaan, jolloin saimme ihanan kotoisan pesän meille aikuisille. Alun perin olimme ajatelleet laittavamme itsellemme makuutilan toisen parvihuoneeseen, mutta päätimmekin jatkaa uinailua tupakeittiössä. Siihen on jo niin tottunut.
Saavat muksut olla kaikessa rauhassa, samoin me.

Itselläni on ollut jo pitkän aikaa hirveä himo valkoiseen, sekä sen lukemattomiin sävyihin. Jostakin kumman syystä asia on alkanut tökkimään oikein huolella. Ehkä eniten juuri sen takia, että valkoista tulee joka tuutista! Kuvat kodeista ovat kopioita toisistaan, ja itselläni tällainen uusvanha valkoisuus alkaa ahdistamaan. Vaikka itselläni kaikki saa olla mieluiten aitoa wanhaa valkoista, menettää sekin hohtonsa tuon uusvanhan valkoisuuden myötä. Enää valkoinen ei näytä omiin silmiini "luksukselta". 
Juurikin tästä syystä mieleni virkistykseksi pongahti mukaan muutama uusi väri: raikkaan punainen, ja MUSTA! Oijoi, musta on itselleni se uusi valkoinen. Tuntuu, että olisi mukava täyttää sillä koko koti, mutta tällä hetkellä mustan, punaisen, valkoisen ja puun värin yhteiselo tuntuu omaan silmään kotoisammalta. Samalla osa vanhasta on saanut väistyä modernin ajattelun tieltä. 

Tämän päivän herkkuna löytyi mahtava vahakangas koristamaan lapsuudenkodistani rakasta 70-luvun pöytää.
Tuli piristävä yksityiskohta vanhan ja uuden välimaastoon; retro.

IMG_3865.jpg
Mietin hetken, että laitanko tuon pirteän vahakankaan yli pöydän reunojen, ja nastoilla kiinni pöydän alta, mutta päädyin kuitenkin leikkamaan sen hieman pöytälevyä pienemmäksi. Tämä siitä syystä, että kankaan jatkuessa pöydän alle, oli vaikutelma liian retromainen muuhun sisustukseen.

IMG_3867.jpg
Tupakeittiö on vielä vaiheessa, joten uusi uuni odottaa vielä asennustaan, sekä liesituuletinta. Myös hellan ympärille tuleva roiskesuojus on vielä tekemättä. Keittiössä on siis retkikeittiötunnelmaa, kun kattilat porisevat tornihellan päällä.

IMG_3869.jpg
Saimme vihdoin muutoksen myötä taas rakkaita opetustaulujakin esille. Possusta on tullut oma suosikkini, tumman värityksensä takia.

IMG_3870.jpg
Mieheni kanssa yhdessä keräämämme aarteet, luonnonvaaleat emalit, saivat myös arvoisensa paikan. Niitä on kiva katsella illalla, kun sohva on levitetty sängyksi.

IMG_3872.jpg
Emännä Rakkain aarre. Singerin rautatuuletin. Löytö Tampereen Lielahden kirpputorilta, nuorena aikuisena.

Tupakeittiö hehkuu nyt pirteänä, vaikka keskenkin vielä on. Myös parvella vallitseva vanerirakentaminen vie mennessään. Siitä kuvia seuraavaan postaukseen.

Moikka!